Hur mycket får jag låna?

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:lån
Innehåll

Hur mycket du får låna beror på flera olika faktorer. Faktorer som inkomst, betalningsförmåga och om du till exempel har betalningsanmärkningar. Vi reder ut förutsättningarna och hur räntan påverkar storleken på ditt lån.

Hur mycket får jag låna?

En fråga många ställer sig är; hur mycket får jag låna? I vissa fall kan det även vara en fråga om man får låna. Innan man ställer den första frågan så bör man ställa sig frågan; hur mycket behöver jag låna? Att låna mer än man behöver är sällan bra eftersom varje lånad krona medför en kostnad.

Belopp och typ av lån beror på dina förutsättningar. Om du har råkat ut för en oväntad utgift och behöver ett lån med snabb utbetalning så kan snabblån vara det smidigaste alternativet. Men om du har planer på att renovera hemma och behöver ett större lån så är privatlån det lämpligaste alternativet eftersom räntan är lägre och lånebeloppet högre.

För dig som behöver låna till företaget så är företagslån självklart det bästa alternativet.

spargris

Vilken ränta kan jag få?

Räntan du erbjuds beror på en rad olika faktorer. Räntan som du erbjuds är ett mått på risken som långivaren tycker att det är att låna ut pengar till dig eller ditt företag. Faktorer som påverkar räntan är bland annat återbetalningsförmågan och om det finns någon säkerhet för lånet. Ju bättre dessa faktorer är, desto lägre ränta. Om du har tagit ett lån som privatperson så är den betalda räntan avdragsgill i deklarationen.